Kjøttsuppe som varmer

Om det regner og er 12 grader ute, så er det ikke sikkert grilling og is er tingen, selv om det er sommer. Anbefaler da en god og varm bolle med kjøttsuppe. Det løfter i hvertfall mitt humør :-) Det tar en time eller så å lage denne, så er perfekt på en feriedag, da den skal stå en stund på plata. Men ellers så er det lite arbeid med den.

 

Du trenger til ca 4 porsjoner:
ca 800 g røkt svinekam (eller svineknoke)
2  liter vann
1 purre
3 gulrøtter
1/2 kålrot
1/2 sellerirot
salt og pepper
gjerne litt gressløk til å drysse over, om du har det i hagen :-)

Slik gjør du:
Legg svinekammen (eller svineknoken) i en stor gryte og hell vannet over. Hakk opp litt av det grønne på purren (skyll den godt først) og del opp en av gulrøttene i store biter og ha oppi gryta.

Kok opp, og reduser varmen slik at det står og trekker. Det skal ikke koke, men være rett under kokepunktet (ca 95 grader). Dekk med lokk. La det stå slik i bortimot en time.

Ta ut kjøttet og legg det på en tallerken slik at det avkjøler seg litt. Sil krafta slik at du får ut purren og gulrota, og får en ren klar suppe. Hell krafta tilbake i gryta. Tilsett grønnsakene som du har delt i passe biter (ca 1×1 cm). Purren deles i 0,5cm store skiver. Kok opp, og la det småkoke i ca 15 min.

Del kjøttet i terninger. Tilsett det i gryta. Gi det et nytt oppkok før servering. Smak til med salt og pepper (det behøves en del salt). Serveres rykende varm, gjerne med dryss av gressløk over, og ikke minst flatbrød ved siden av!

 

Legg inn en kommentar