Supergod rabarbrakake/eplekake

Hvis du fortsatt har rabarbra, enten i hagen eller i fryseboksen, så anbefaler jeg deg å lage denne. Hvis du ikke har rabarbra så blir den også veldig god med syrlige epler (kjøp de sure grønne). Denne er syrlig og søt på samme gang. Lett å lage og veldig god. Server varm med krem eller vaniljeis.

 

Du trenger:
3 egg
2 dl sukker
50 gram smeltet smør
1 dl lettmelk
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 store stenger rabarbra (eller 3 sure epler), skrelt og delt i 1cm lange biter
1 ts kanel og 2 ss sukker til å drysse på toppen

Slik gjør du:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smør og avkjøl det litt. Tilsett det i en tynns tråle i eggedosisen mens du rører i den. Tilsett melken, sikt inn melet og bakepulveret. Rør det forsiktig sammen.

Ha røren i en smurt, rund kakeform på 24cm. Fordel rabarbraen i røren (dytt noen av dem litt nedi). Hvis du bruker epler kan du legge dem i et pent mønster :-)  Dryss kanel og sukker over.

Stekes ved 175 grader i 40 minutter. Server den varm.

 

 

2 Comments

 1. Audhild Øye

  Enkel og grei kake og gjort i en håndvending. Jeg tok litt mindre sukker, 1,5 dl og da blir den jo enda sunnere. Da kan vi spise tre stykker i stedet for to:-)

  • Så bra :-)
   Det kan også være en god løsning å bruke Sukrin :-) Da kan man spise fire ;-)
   Jeg har også testet ut andre sunne alternativer til sukker, som Stevia mv. Vi får i oss alt for mye av rafinert hvitt sukker, så lurt å prøve å kutte ned på det der det er mulig. God helg!

Legg inn en kommentar