Lag No-knead brød i helga! Perfekt til søndagsfrokosten/lunsjen

Sett deigen nå, den skal heve i 12-18 timer. Rører du sammen deigen nå, så er den klar til i morgen formiddag :-)
Brød no knead
Det er svært lite jobb med dette brødet. Du bare rører sammen deigen nå, dekker den til og glemmer den til i morgen…

Ta en stor bolle og bland sammen følgende:

300 g hvetemel
200 g rugmel
40 g linfrø
1/4 ts tørrgjør
1 1/2 ts salt
4 dl vann

Resultatet blir en ganske bløt deig. Dekk bollen med plast, og sett den i et hjørne på kjøkkenbenken. Den skal stå i vanlig romtemperatur. Glem den så, og ta den fram i morgen formiddag.

Dagen etter:
Ta et bakepapir og dekk det med et tynt lag hvetemel. Hell så deigen ned på det, og bruk en slikkepott til å brette det inn til midten, fra hver side. Det skal bli en pakket «bylt». Hvis du er usikker på hva som her menes, så se på videoen som ligger her

Snu så deigen slik at den blir liggende med bretten ned. Det er viktig at det er mel under den, slik at den ikke fester seg til underlaget. Dekk den så med bakebollen, og la den ligge og hvile i to timer. Jeg bruker en timer, som jeg setter på 90 min.

Etter 90 min setter du stekeovnen på 250 grader og setter en stor svartkjele inn i oven. Dette fordi både ovn og kjelen skal bli glovarme til deigen har hvilt ferdig.

Etter at det har gått en halvtime tar du ut kjelen. Pass på, det er veldig varmt :-)  Børst vekk mel fra rundt deigen, og ta tak i bakepapiret forsiktig. Du skal nå bikke deigen over i kjelen. Sett så på et logg på kjelen og sette det inn i ovnen.

Det skal steke i 30 min på 250 grader med lokk på, og deretter 15 min uten lokk på 220 grader.

Resultatet er et fantastisk brød :-)

Legg inn en kommentar