God linsesuppe

Vil gjerne anbefale denne linsesuppa, som jeg fant på bloggen Detstorekokebokprosjektet. Mye smak, godt krydret og en favoritt for oss som er glad i kokos. Kjempegod rett og slett.

Linsesuppe
Linsesuppe

Jeg brukte:
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd, hakket
2 sjalottløk
2 gulrøtter, finhakket
2 stilker stangselleri, delt i terninger.
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
175 g røde linser
2 terninger med grønnsaksbuljong
6 dl vann
salt

Krydderblanding av:
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts hot karri pulver
1 ts spisskummen
1 ts korianderfrø, knust i morter
1 ts cayennepepper
Koriander og rømme til pynt (og for den gode smaken)

Jeg fulgte stort sett Evas oppskrift, med noen mindre justeringer.

Krydder
Krydderblanding


Slik gjorde jeg:

Surret løk, hvitløk, selleri og gulrot i olivenoljen. Tilsatte krydderblandingen og lot det surre med et minutt. Tilsatte så tomater, kokosmelk, buljong, vann og linser. Rørte mens jeg lot det koke opp. Lot det så putre ved svak varme, under lokk, i ca 30 min. Smakte til med salt før servering.

Pyntet med en skje rømme og fersk koriander i hvert serveringsbolle. Nam, nam :-)

Evaluering: en av de beste suppene jeg har smakt! Denne skal jeg lage mange ganger! Den er varmende på kalde dager, god og mettende og til og med vergetar. Og vil påstå at den også er sunn. Linser bør vi jo absolutt spise mer av :-)

Utfordring: jeg utfordrer Eva i Detstorekokebokprosjektet til å prøve en av mine oppskrifter også, og gjerne skrive om det :-)

2 Comments

  1. Reidunn

    Nam! Jeg har ikke brukt kokosmelk før, men det skal jeg jammen prøve. Forrige gang jeg lagde linsesuppe brukte jeg en god slump fersk ingefær – det kan anbefales:-)

    • Jeg har laget linsesupper før, men de har aldri blitt så god som denne. Kokosmelka runder av smaken, og gjør at den blir mer mettende. De gode krydderne passer også veldig godt sammen med kokosmelksmaken. Skikkelig god :-)

Legg inn en kommentar