Gode oppskrifter til 17. mai

Muffins cupcakes

Da er det snart klart for 17. mai igjen, en dag som for meg i stor grad handler om vårstemning, samvær med familien og god mat :-)  Og ikke minst gode kaker. På bildet over og under ser dere et muffinstårn pyntet i rødt, hvitt og blått, som jeg laget i fjor. Det er lett å få til: jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften på gulrotmuffins, og så dekorert med 17. mai-farger. Lett å lykkes med, og svært gode på smak. En annen bonus med disse er at de holder seg saftige og gode i mange dager. Oppbevart i en tett boks i kjøleskapet er de gode i bortimot ei uke.

muffins

 

I år er det meldt sol og oppimot 20 grader, så da blir det grilling, og jeg planlegger å helsteke en stor og veldig fin entrecote. Det er lettere å lykkes med å få saftig kjøtt om man helsteker. Det anbefaler jeg varmt. Lurer du på hvordan du får best mulig resultat kan du lese mitt innlegg om det her.

Helstekt indrefilet

 

Jeg planlegger også å lage en Pavlova.  Det pleier være populært. Fargene er også skikkelig 17.mai, i rødt hvitt og blått. Denne oppskriften anbefaler jeg varmt.  Den kan enten lages som en stor kake, eller som porsjonskaker. Framgangsmåten er den samme, bortsett fra at man lager en stor bunn av marengs når man lager kake, og mange små når man lager porsjonskaker :-)

Pavlova

Ha en fin 17. mai alle sammen!

Legg inn en kommentar